Om mig

Mit navn er Ashil Farokh, 45 år gammel, har 2 dejlige piger på 9 og 11 år. Vi nyder livet i dejlige omgivelser og det gode fællesskab i Tommerup Stationsby.

Som person er jeg optimist med målrettede egenskaber. Jeg tror på en bedre fremtid og på det bedste i mennesker. Dialog og samarbejde er mine værktøjer til at opnå et fælles mål til gavn for alle. Jeg er motiverende, åben, uformel og sætter stor pris på gensidige relationer og respekt for mangfoldighed.

Jeg er født i Kabul, Afghanistan, hvor jeg har arbejdet som skuespiller. Jeg er vokset op i en familie, der arbejder med kunst, kultur og politik for at fremme demokrati, menneskerettigheder, ligeværdighed og social retfærdighed i samfundet.

På grund af forfølgelse og borgerkrig i Afghanistan måtte jeg om min familie forlade vores hjem i Kabul i 1992. Som internt fordrevne flygtninge har vi boet i Nordafghanistan, indtil området blev erobret af Taliban-regimet i 1996. Jeg måtte flygte til Rusland, og min familie til Pakistan. Efter 4 års ophold i Rusland måtte jeg tilbage til familien i Pakistan. Kort efter måtte jeg søge freden langt væk fra hjemlandet. Jeg kom som flygtning til Danmark i maj 2001.

I mit liv har jeg oplevet mange modsætninger. Fred og krig, rigdom og fattigdom, berømthed og anonymitet, ufaglært arbejde og nu som konsulent i Odense Kommune. Min livserfaring gør mig ikke nødvendigvis til det klogeste hoved, men det har lært mig meget om optimisme, ihærdighed og om mennesker.

Mit udgangspunkt er derfor det enkelte menneske. Jeg tror på friheden til at vælge det liv man ønsker uanset køn, religion eller etnisk baggrund. Men jeg tror også på, at vi i fællesskab er stærkere og bedre kan passe på hinanden. Gennem livet har jeg forstået betydningen af mangfoldighed, social sikkerhedsnet, lige muligheder og lige rettigheder for alle. Uden dem har jeg ikke stået her, hvor jeg er i dag.

Jeg er i politik, fordi jeg tror på, at jeg positivt kan bidrage til den velfærdsudvikling samt klima- og miljøforandring, som vi står overfor. Jeg vil kæmpe for nytænkning og langsigtede løsninger, der skal sikre trygge rammer og udviklingsmuligheder for vores børn, ældre, socialt udsatte, arbejdsløse, nyankomne borgere og ikke mindst for vores virksomheder i Assens Kommune.

For mig er nedskæring i mangfoldighed, i velfærd og investering i bæredygtige løsninger ikke det oplagte valg.

Jeg tror på, at der findes gode potentialer for bæredygtig udvikling i vores samfund, hvis vi bygger bro mellem idéer, mellem ressourcer og mellem mennesker.

Min personlighed, min livserfaring og min faglighed er mine værktøjer. Men den opgave kan jeg ikke løse alene.

Derfor har jeg brug for din stemme. En stemme på velfærd, vækst, bæredygtighed og fornyelse.

Mange tak for din opmærksomhed.

CV

Uddannelse:

Statskundskab fra Syddansk Universitet Odense

Joberfaring:

Strategi- og projektkonsulent i Odense Kommune

Praktikant og studentermedhjælper på integrationsområde i Odense Kommune

Ufaglært arbejde på møbelfabrik Carl Hansen & Søn

Selvstændig erhvervsdrivende i Rusland

Skuespiller i Afghanistan

Bestyrelseserfaring:

Byårdsmedlem og udvalgsmedlemme i Beskæftigelse- Erhverv og Kultur i Assens Kommune

Tidligere medlem af Tommeruppernes Lokalråd

Tidligere formand for Odense Mangfoldighedsråd

Tidligere medlem af Odense Integrationsråd

Tidligere medlem af Diaspora Advisory board for Afghanistan

Stifteren og tidligere formand for organisationen 'From Street to School'

Tidligere bestyrelsesmedlem i '2 timer om ugen'